11.2.12

Bela Vida, kakva divna ideja

16. februara u Sarajevu se otvara Bela Vida, galerija namještaja i ukrasa za enterijer. Mene su osvojili još u decembru, kad sam u Importanne-u naletila na njihove Noći od cimeta. Sa postavke (jel se tako kaže? :D) sam otišla sa poklon vrećicom sa pažljivo upakovanim i ukusno probranim điđama, ali ponijela sam i nešto mnogo veće - inspiraciju i oduševljenje što se neko kod nas ne samo dosjetio nečega tako lijepog, nego što je odlično razradio koncept i mislio na toliko detalja.

Znate one Jer život je lijep... plakate po gradu? To je dio ovog ljupkog brenda u nastanku. Biznis model po mom mišljenju je win-win-win situacija - za izlagače, galeriju i najbitnije, nas ljubitelje điđa. Galerija je zamišljena tako da će se postavke mijenjati jednom mjesečno, a sadržavat će proizvode koji su u skladu sa temom mjeseca (teme su već određene za cijelu 2012.). Osim što će se moći pokupiti nova inspiracija i vidjeti zanimljive kombinacije namještaja i ukrasa, sve izloženo će se moći kupiti po promotivnim cijenama. 


Ja sam se baš nekad krajem prošle godine počela malo aktivnije posvećivati postavkama u vlastitom domu. Bela Vida kalendar (koji sam odmah nakačila na frižider) mi je odlično došao kao dodatna inspiracija. Mjesec dana je fin vremenski period za jednu kućnu postavku, taman da je se čovjek nauživa. Mijenjati ih češće bilo bi malo zahmetli, a ako bi stajale duže postale bi dosadne. I teme su zanimljive, tako da im mogu posvetiti makar jedan kutak svakoga mjeseca. U toku je idejiziranje za špansku salsu, a već se radujem i svim ostalim.

Možda da i vi probate nešto slično? Ako ste od onih koji tvrde da nemaju ideja, eto ideja, pa ih razradite. Iznenadit ćete se kako je lako!

Dodatne informacije: http://www.belavida.ba

Nema komentara:

Objavi komentar