28.2.12

Kakao i puslice, šta više poželjeti za kraj napornog dana?

Ima dana koji su lijepi, kad mi sve ide od ruke, kad zračim pozitivnom energijom, kad sam korisna, produktivna, zadovoljna vlastitim ponašanjem i postignućima, sretna i ispunjena. A ima onih koji su sušta suprotnost svemu nabrojanom i za koje pomislim da je bolje da sam ih prespavala. 

I lijepe i one manje lijepe obično završim tako da se osvrnem na doživljaje i posložim ih u ladice sjećanja prije nego što utonem u san. No obzirom da ovi drugi obično traže podužu refleksiju nad samom sobom, svijetom koji me okružuje, svrhom postojanja i preispitivanja ispravnosti vlastitoga puta i cilja, veoma rado ih zasladim slatkišima. Šećer osim što olakšava duboka razmišljanja i popravlja raspoloženje, te opušta tijelo. Tako je barem u mom slučaju.


Noćašnji izbor je bio kakao sa dodatkom marcipana i puslice. Nije loše za kraj lošeg dana. A loši dani zapravo svakako i ne postoje, i oni koji nam tako izgledaju služe da nas nečemu nauče. Pa kad su već poneke lekcije gorke, neka posljednji okus dana bude sladak! 

Nema komentara:

Objavi komentar