15.2.12

Korakom španske salse

Španija! Dugo se vrtila po mojoj mašti, bila neko daleko privlačno mjesto, a onda se napokon prošle godine preselila u stvarnost i postala dio uspomena. Ostavila je na mene toliko utisaka, dala toliko širine mojim mislima i vrlo često joj se rado vraćam kad mi zafali inspiracije. Zato mi je ovomjesečna Bela Vidina tema Korakom španske salse posebno draga. 


Inicijalno sam mislila da će sve biti šareno, veselo i blesavo, skoro pa kičasto i šljašteće, puno boja, mirisa i oblika, baš onakvo kakva je Španija. Zarovila sam se u điđe i pronašla par zanimljivih od kojih sam kanila početi. Odabrala sam crvenu, žutu i bijelu boju. Figurica španske plesačice, zdjelice i svijeće. No, kako god sam pokušavala sve to poredati, nije mi se uklapalo jedno s drugim, izgledalo je prenatrpano i neskladno. Na kraju, iako je Španija sve samo ne jednostavna i skromna, primarno sam se odlučila za jednostavnost. Prisjetila sam se upravo jednostavnosti, prirodnosti i neke lakoće i slobode koji su u mene utkale andaluzijske avlije sa fontanama punim mirisnih ruža. Osim toga, ruže su uvijek same sebi dovoljne, ne trebaju im dodatni ukrasi. A jednostavnost mi nekako ide i sa ovim snijegom.


Žuta i šarenilo su ostali za proljetni kutak, koji je još uvijek work in progress. Fotografije i nisu neka remek djela, uzmite u obzir da sam sve ovo pravila krmeljajući u pidžami (da, skoro u podne :)) i da mi brisanje prašine ne predstavlja značajnu stvar u životu, a nemam ni Photoshop da zamrljam ove refleksije utičnica. :) Stoga, fokusirajte se na suštinu, dakle kako sada izgleda moj mali Španijom inspirisani kutak. :)


Šta sam koristila:
  • figurica španske plesačice, suvenir iz Španije
  • svijeće u obliku ruža, poklon iz Fojnice :)
  • sat, Ikea
  • velika crvena svijeća, Ikea
  • keramički tanjir za svijeću, Heco (kupljen neki dan, mislim da je koštao 1KM :))

Nema komentara:

Objavi komentar