20.2.12

Metropolis, simpa mjesto za druženje

A sada spektakl! Moj prvi review na bosanskom jeziku! :)

Dvoumila sam se da li da ih pišem i na našem jeziku, jer ne znam zanima li to ikoga, pa sam skontala da ne znam ni hoće li čitav ovaj moj bućkiriš ikad ikoga zanimati, a eto krenula sam da ga pišem, pa tako...

Metropolis se izabrao sam, jer tamo sam pojela prošlosedmični subotnji doručak. To je inače mjesto koje rado koristim kao scenografiju za prijateljske kafe u večernjim satima (sa jednom prijateljicom sam ga čak prozvala "našim mjestom", jer već nekoliko godina imamo ritual da kad god se nađemo jedemo kolače i pijemo kafu u Metropolisu). Slana jela su ukusna, izbor je popriličan. Kolači originalni i negeneričkog okusa, ne mogu da se odlučim koji mi je najdraži: Nutella, Milk šnita, Metropolis kocka, Pohorski kolač ili ono čudo u zdjeli sa malinama i čokoladom. Njam! Interijer su mijenjali nekoliko puta, i moram priznati da mi u svakom kao da fali malo duše, ali bar su svi unikatni i vidi se da je u njih osim para utrošeno i razmišljanje, primarno doduše ono kako da unutra stane što više ljudi, ali to je donekle razumljivo. Jedine dvije zamjerke koje imam su da je mjesto jako bučno kad je krcato (čuj bučno kad je krcato, a koje nije, jel) i da je zapušeno i kad nije krcato. I cijene bi doduše mogle biti i malo niže.

Subotnji doručak za dvoje

Sve u svemu, rekla bih da je Metropolis kafić / restoran u razvoju. Prevazišao je tinejdžersku fazu, ali još uvijek nije potpuno zreo. No, u moru bezličnosti, makar ima karakter.

Dodatne informacije:
http://metropolissarajevo.ba/

1 komentar: