17.2.12

Proljetni kutak

Iako je vani još uvijek snijeg, a i kalendarsko proljeće daleko malo više od mjesec dana, sunčani zraci i cvijeće u meni su probudili proljeće. Pa sam ga rado prenijela i u svoj dom, da posluži kao izvor energije uz jutarnju kafu, kada se duša priprema za predstojeći dan i kao osvježenje nakon što se poslije posla po mraku vratim kući.


Za tulipane je zaslužna moja mama. Zamislite, žena je našla tulipane u sred zime! Tulipani su inače moje najdraže cvijeće; baš sam se obradovala kad sam saznala da se sada mogu nabaviti tokom cijele godine.

 

Dobro, ukrasna tikva više je simbol jeseni, ali prosto joj nisam mogla odoljeti. Kaže teta koja ih prodaje da je to ostatak zalihe, pa ako je čitavu zimu baš mene čekala, onda je zaslužila da bude dio ove vesele prozorske daske u kuhinji. Malca sam našla isti dan, u knjižari, tražeći nešto sasvim drugo. Rekla bih slučajno, ali kako ne vjerujem u slučajnosti, mislim da je i on tempirao svoje pojavljivanje kako bi mi, skupa s tikvicom, izmamio osmijeh svaki put kad priđem prozoru.

Šta sam koristila:
  • tulipani, cvjećara Merkator Socijalno
  • vaza, Ikea
  • stolnjak, Coin Casa
  • ukrasna tikvica, cvjećara Merkator Socijalno, 2KM
  • leptirić, knjižara Merkator Socijalno, 2,40KM

Nema komentara:

Objavi komentar