20.3.12

Da li ste pinterestantni?

U web moru, za mene je najveće otkriće poslije facebooka definitivno jedan portal koji osim što je brilijantan u svojoj jednostavnosti (mislim da bi ga i moja mama lahko naučila koristiti samo da je uspijem zainteresovati), umjesto da me čini ovisnom o kompjuteru (ako je ikako moguće mene učiniti više ovisnom) ima potpuno suprotan efekat - budi u meni želju da se napokon "otkačim" i odem napraviti nešto super, lijepo, kreativno, šareno, korisno i veselo!

Pinterest je realizacija genijalne ideje da pribodete (Pin) svoje interese na ploču (otud baš Boards umjesto kategorija). Slika govori umjesto hiljadu riječi. I univerzalna je - nisu nam potrebni jezici da bismo se sporazumjeli sa ljudima iz drugih krajeva svijeta. Pa su se ljudi koji su osmislili Pinterest dosjetili da bi se sve što nas zanima moglo utefteriti u grafičkom obliku - bilo da se radi o slikama ili fotografijama, uz poneko uputstvo u komentaru ili sadržano u samoj slici ili fotografiji. Baš kao kad pribodete fotografiju ili porukicu na plutanu ploču. 

Bilo da se odlučite registrovati i čuvati "svoje" pinove ili da ostanete povremeni posmatrač tuđih, vjerujem da će vam Pinterest donijeti inspiraciju, mnoštvo ideja, veselje i unijeti osvježenje u dnevno surfanje.


Nema komentara:

Objavi komentar