19.3.12

Dal Padrino, bijela pizza i ljuti sos

U Dal Padrinu sam posljednji put jela dok se nalazio pored Brasila, znači prije jedno 10 godina. :) Ali sad kako pišem recenzije (hvala Selma za novu riječ u mom bosanskom rječniku :)) namjerno biram nestandardna mjesta za isprobavanje.

Vjerujem da je dosta vas subotu iskoristilo za đir po čaršiji i da ste bili dio one gužvancije. Ja gužvu ne volim, pa sam se kretala sporednim ulicama (što mi ovoga puta i nije puno pomoglo) - zato je Dal Padrino bio super izbor za miran ručak. Jelo mi se nešto sirasto pa sam se odlučila za pizzu 4 sira, koja je kod Kuma potpuno bijela, a dragi je jeo njoke. Napomena: ljuti sos je stvarno ljut! :)

Usluga je super-duper spidi Gonzales brza. Doduše, bilo je jako malo gostiju, ali znam za mjesta na kojima sam dobila prve sijede čekajući jelo u praznoj prostoriji. Cijene prihvatljive, ni jeftine ni skupe koliko sam mogla vidjeti brzim skeniranjem menija, a izbor obuhvata uglavnom talijansku kuhinju (pizze i paste), te sendviče i još neka mesnata jela po narudžbi. Prostor je simpatično šaren i prilagođen za veći broj ljudi (znam da je poznat po krcatosti u večenjim satima), konobar prijateljski nastrojen. Šta još? Bašta je izgledala primamljivo, okupana prvim proljetnim suncem, ali nisam se ohrabrila da sjedim vani - pogled kroz prozor iz tople prostorije bio je sasvim dovoljan.


1 komentar:

  1. Čudna mi je ova pizza, ovako skroz bijela :D Navikla sam da kod nas ima svega, da se jelo šareni :)

    OdgovoriIzbriši