10.3.12

Druga kuća

Ja sam ona osoba koja uvijek prva u raji skonta nova mjesta. I to ne bilo kakva, nego ona slatka, mala, udobna mjesta za uživanciju, sa prijateljski raspoloženim konobarima, ukusnom hranom, kafom napravljenom s ljubavlju i enterijerom koji ima dušu.

Druga kuća je takvo mjesto. Ošmekala sam je prije nekog vremena, ali prilika da je i posjetim ukazala se tek jedne večeri koja je bila namijenjena kafo-večeri za oraspoloživanje prijateljice. Njenu glavobolju otklonila je čokoladna torta uz kafu, a moju dvodnevnu glad za normalnim obrokom zadovoljio je rižoto s piletinom i karijem. Za vrlo povoljnu cijenu. Druga posjeta imala je oblik brzinske večere poslije posla i potvrdila je prvobitni dojam o brzini kojom se naručena hrana pojavi na stolu. A ta brzina je zaista impresivna obzirom da sam uzela piletinu punjenu sirom i začinima koja, kao i rižoto od prethodnog puta, spada u jela po narudžbi. I njena cijena je sasvim ok.

Iako izgleda kao neki precijenjeni restoran, mislim da Druga kuća to nije. Drago mi je da je neko toliko truda uložio u pomalo luksuzan enterijer, a cijene na meniju ostavio dovoljno niskima da osigura solidnu popunjenost rajom prosječne kupovne moći. Bez kompromisa na kvaliteti usluge. Doduše, restoran je friško otvoren, pa to treba uzeti s rezervom i dati vremenu da pokaže svoje. Zanimljiva mi je podjela prostora na zasebne "odjeljke", od kojih svaki ima neki svoj šarm - jedan podsjeća na neku baštu u šumi, drugi na udobne kafiće iz američkih serija, treći je ultra šminkerski restoran, a moj omiljeni (da, već imam omiljeni :)) je ovaj sa visokim sjedalicama. Vjerujem da roditeljima dodatnu vrijednost predstavlja i igraonica za djecu u sklopu objekta, koja je na vidiku a solidno zvučno izolirana.

Male zamjerke idu za solidnu zapušenost (to doduše vjerovatno ima veze s time što je moja prijateljica  bila jedan od "zagađivača") i činjenicu da sam prilikom prve posjete sjedila ogrnuta jaknom, jer slabo grijanje nije bilo baš primjereno niskoj vanjskoj temperaturi.

No svakako se radujem isprobavanju ostalih điđa sa podužeg menija i budućim druženjima s prijateljima. I razjašnjavanjima kad na nečije "Đesi?" odgovorim sa "U Drugoj kući." :)Dodatne informacije:

Nema komentara:

Objavi komentar