27.3.12

Moj rođendan

Danas mi je rođendan. Znam da je običaj da se čestita "slavljeniku", iako nemam pojma zašto - ne vidim koja je njegova zasluga. :) Zato ću ja danas da uradim nešto drugačije.

Hvala Bogu na svim ovim godinama koje mi je poklonio, na svim lijepim i onim manje lijepim ali poučnim trenucima. Da mi ih podari još onoliko koliko će biti produktivne i dobre, u kojima ću rasti na Njegovo zadovoljstvo, biti od koristi Njegovim stvorenjima, slijediti Njegov put i makar malkice promijeniti svijet nabolje.

Hvala mojim roditeljima koji su mi pružili mi toliko nesebične ljubavi. Da im u godinama koje dolaze uzvratim makar pola :) i budem oslonac, radost i inspiracija.

Hvala mome dragom koji mi je život obojio nekim novim nijansama. Da zajedno naslikamo još mnoštvo šarenih slika. Da njegovim manama budem makar onoliko dobra zakrpa i njegovim vrlinama makar onoliko dobra nadopuna koliko je on mojima.

Hvala svim mojim dragim prijateljima koji su od onih koji iz godine u godinu o(p)staju. Da nikada ne izdam njihovo povjerenje i da im uzvratim podrškom, ljubavlju i razumijevanjem. Da još mnogo od ovoga života podijelimo.

Hvala neznancima čije duše moja duša prepozna, koji me inspirišu i daju mi krila. Da s mojim letom i svima njima naraste po jedan novi par. Da još mnogo novih horizonata otkrijemo zajedno.

Hvala i onima koji su tu samo zato da bih od njih naučila životne lekcije. Da pronađu prave vrijednosti, istinsku sreću i rahatluk.

Uz maminu tortu i miris mog najdražeg cvijeća, sretan vam moj rođendan!


2 komentara: