24.3.12

Pasta Zen, mjesto neobičnih jela

Sjećam se kad sam prvi put vidjela reklamu za Pasta Zen na fejsu. Pomislila sam kako to mora da je ultra zabavno mjesto čim je nekome palo na pamet da u ponudu stavi nešto što se zove sushi palačinke i zen raketa. :)

I nisam se prevarila. Pasta Zen je vrlo lahko i vrlo brzo postala jedno od mjesta koja su mi prirasla srcu. A takva obično biram za stalna mjesta za okupljanja sa ovom ili onom ekipom (jest, imam puno ekipa, šta ću kad sam društvena :)). Najdraža jela su mi lazanje (koje su izgleda trajno skinute sa menija) i mediteranske paste, neponovljive sushi palačinke (obično uzimam čokoladne, ali od nedavno sam počela cijeniti i one sa marmeladom), a od pića biram sok od jabuke (cijeđeni naravno, jer bilo bi šteta ne popiti nešto cijeđeno u Pasta Zenu) i nezaobilazni čoko Nescafe. Pasta Zen je jedno od ukupno 5-6 mjesta u gradu na kojima znaju napraviti dobar Nes. Izbor obuhvata još svakakva azijska, mediteranska i meksička jela, pizze i neobične sokove. Cijene su poprilično paprene, tako da nije neko mjesto za svaki dan, ali ako ste ponekad spremni platiti malo više za dobar izlazak u restoran, vjerujem da se nećete pokajati.

Enterijer je elegantan, prirodan i jednostavan, ali ne i dosadan. Detalji poput mini stolnih lampi ili pribora za jelo koji donose u saksijama (izgleda stvarno originalno i praktično, iako zvuči malo čudno) baš onako lijepo dopunjavaju cjelokupni dojam. Ljeti je otvorena i zelena bašta, koja izgleda kao prava zen bašta - onako nekako umirujuće i rashlađujuće, puno svježeg kisika iz biljaka. Mislim da tamo još nisam sjedila. 

Nedavno se promijenio vlasnik i cijela postava zaposlenika, što se odrazilo i na ukus hrane koji je malo drugačiji nego što smo mi stalni gosti navikli. Ali nadam se da se neće dogoditi da naše zen utočište nestane. Bila bih jako tužna da moram tražiti novo. 
I da, ako nekad naletite na ekipu koja vodi dubokoumne razgovore a onda se glasno smije sve dok ne "zatvori kafanu", vrlo moguće da je to moja ekipa. Ovim putem ih posebno pozdravljam. Sretan je onaj ko ima svoju Zen Ekipu. <3

Dodatne informacije:
https://www.facebook.com/PastaZen (iako izgleda da se stranica više ne održava)

Nema komentara:

Objavi komentar