25.3.12

Prirodni sokovi, Kuća prirode, njam!

Kad ja idem u kupovinu obično pregledam sve redom, detaljno čitam etikete sa sastojcima, zanima me ko je proizvođač, ko uvoznik, upoređujem ne samo cijene nego i kvalitetu proizvoda, uvijek primjetim kad se pojavi nešto novo na policama marketa. Uz to sam ljubitelj svega prirodnog - organsko svježe voće i povrće, džemovi, sokovi, sirupi, med, sir, čajevi, gljive - ako je prirodno, kupujem (obzirom da sam sa vlasitim uzgojem i pravljenjem nidokle :))!

Kako sam samo uzbuđena bila kad sam na policama sa sokovima otkrila Asove i Careve! Novi u raji, cijenom značajno jeftiniji od srbijanske konkurencije, bare-bare sa hrvatskom, ali mnogo veći izbor okusa. U prvoj iteraciji sam ih ponijela samo dva, od grožđa i jabuke, probe radi. Jer nije se jednom desilo da se potpuno razočaram. Ali pošto sam dobro promotrila pakovanje, etiketu, sastav, izgled - imala sam osjećaj da će ovoga puta biti drugačije. I nisam se prevarila, sokovi su odlični! Iz svakog gutljaja progovara ljubav i pažnja sa kojom su napravljeni, a na svakoj boci je vidljiv trud koji je uložen da bi u najboljem stanju došli do moje čaše. Sada već redovno, pored navedena dva, kupujem i mrkvu, a povremeno i dunju i višnju. I još uvijek ih nisam sve ni probala!

Tako sam sretna kada ne moram da biram između potrošačkog patriotizma i kvalitete proizvoda, jer sokovi su domaći, bosanski proizvod! Kuća prirode nalazi se u Kaknju i nastala je očito kao konkretan iskorak nekoga sa lijepim snom. Gospodin koji je vlasnik mi je odgovorio na mail podrške, govoreći da mu je trebalo 6 godina da se odluči na osnivanje biznisa. Složit ćete se da je na današnjem vaktu potrebna velika hrabrost za tako nešto. No, kako svaki dobar proizvod sam sebe prodaje - sa 5000 litara prije dvije godine, potražnja je navodno porasla na 200.000 litara dogovorenih za 2012. Nadam se da to neće uticati na kvalitetu.

Preporučujem svim srcem, meni su ovi sokovi postali najdraži jutarnji napitak za energiju!

Dodatne informacije:

4 komentara:

 1. Hajd nam jos samo reci gdje se ovi sokovi prodaju? Na stranici im stoji Hercegovinalijek, Sarajevolijek... gdje je to?!? Ima li ih u nekoj 'obicnoj' prodavnici?

  OdgovoriIzbriši
 2. I kolko rece da je litar:)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Cijena 3,50-4,00KM zavisno od vrste soka. :)

   Izbriši