29.3.12

Restoran Labud

Odlučite li se nešto prigristi ili popiti kafu na Vrelu Bosne, a ne volite ćevape sa štandova, nemate baš puno izbora osim ako ste ponijeli termosicu i sendviče. Restoran Labud jedini je ugostiteljski objekat u blizini (iako već odavno lickaju onaj kod parkinga, ali ne sjećam se da sam ga ikad vidjela otvorenog).

Labud je prije nekoliko godina renoviran, tako da je sada poprilično fensi mjesto. U zimskim danima interesantan detalj je otvoreni kamin u sredini koji osim što lijepo grije i fenomenalno izgleda, daje objektu jedan fini sloj elegancije koji mu inače jako nedostaje. Da njega nema, čovjek bi se komotno mogao uživjeti da se odjednom obreo u sedamdesetim godinama prošloga stoljeća. Ali pogled kroz prozor kompenzuje sve ostalo. Ljetna bašta je malo modernije namještena i ima prednost da osim pogleda možete uživati i u čistom zraku, cvrkutu ptica i pogledavati na eventualnu djecu koju eventualno ostavite da se igraju u parkiću preko puta. Usluga je ljubazna i profesionalna. Ponekad malo spora, ali treba uzeti u obzir da obično radi samo jedan konobar pa mu nije lahko.

Hrana je klasična bosanska. Mnogo mesa i neinventivne salate, a ono malo od drugog spada u priloge. Ali uglavnom je veoma ukusna, posebno riba koju izvade je iz vode onda kad je naručite. To mene doduše najčešće demotiviše da je naručim, bude mi žao riba. :) Za druge kafe ne znam, ali ako ste ljubitelj Nesa radije naručite čaj. :) Cijene su očekivano povisoke, ali da se probrati ponešto za svačiji džep.


Nema komentara:

Objavi komentar