16.3.12

Sendvič za ponijeti

Ne znam za vas, ali meni su više stvarno dodijali ručkovi po restoranima / fast food-ovima / picerijama i inim varijantama objekata za prehranu u toku radnog vremena. Većinom se i ne može naći baš neka ukusna i jeftina hrana, a i kad može - dosadi čovjeku da stalno jede jedno te isto. Osim toga, kad sama napravim ručak, makar znam šta sam stavila u njega.

Zasad sam se bazirala na sendviče i salate. I onda sam naišla na vječiti problem kesa - svaki dan po dva sendviča = 2 kese. To je oko 40 kesa mjesečno! Korištenje jedne kese više puta je stvarno malo zahmetli (morale bi se prati), tako da sam zaključila da je pronalaženje odgovarajućih kutija za sendviče jedino dobro rješenje.

Po marketima sam vidjela samo jeftinu kinesku plastiku koja uopšte nije izgledala kvalitetno ni privlačno. A onda mi je mama dala jednu od svojih Tupperware kutija. Toliko mi se svidjela da sam odlučila kupiti još jednu istu, tako da i čoek i ja imamo po jednu = 0 kesa za sendviče. :) Uz ovo spakujem neku salatu, po bananu ili čokoladicu i imam super ručak za manje para a ukusniji od kupovnog. I pauzu za ručak koju možemo iskoristiti za šetnju ili (sad dok je vani hladno) uopšte ne izaći vani.

Kutije su vrlo praktične - veličina im je taman dovoljna za poveći sendvič, imaju simpa način zatvaranja, dobro dihtuju, peru se u mašini bez ikakvih problema. Ova mamina je stara već preko 5 godina i još uvijek izgleda identično kao kad je kupljena - nije izblijedila boja, nije se iskrivila, nema nekih pretjeranih ogrebotina. Jedina mana je što dolaze u pakovanju po tri (što utiče na cijenu), različitih veličina, ali i ove manje su iskoristive - recimo za držanje sapuna kad se ide na put, ili za neke slatkiše.




Dodatne informacije:

2 komentara:

  1. Ja sam mislio da si ti osoba od zdrave hrane - kakvo je ovo bijelo pecivo? :)
    Sala mala. Ja bi licno isto volio da se mogu natjerati da sebi ponesem dorucak, jer mi je na vrh glave svakodnevne dileme "sta danas jesti"... Ali sam malo polijen da si pripremim... Valjda se natjeram uskoro... nadam se....

    OdgovoriIzbriši
  2. Oženi se. :D A bijelo pecivo, jer je taaaako ukusno kad je ujutro svježe iz pekare. Ako sam se ja spavalica mogla nakaniti, možeš i ti!

    OdgovoriIzbriši