19.4.12

Milkman, živahno mjestašce sa ukusnom hranom

Volim kad se ukusna hrana sastavi sa lijepim enterijerom. I kad uživanje u tome ne košta previše. Milkman je mjesto na kojem je tako. Simpatično, malo ali udobno, živahno a mirno. Sa ljubaznom uslugom.

Izbor hrane je interesantna kombinacija bosanske, talijanske, meksičke i mediteranske kuhinje. Specijalitet su pileći zalogaji sa susamom, jako ukusan ali pomastan obrok. Meni su se dosad najviše svidjele klepe. :) I čini mi se da je hljeb domaći. Menu sa desertima je skroman ali privlačan, iako se još nikako nije utrefilo da mi u stomaku ostane mjesta za domaću tortu koju želim da probam. Što se tiče pića, nudi se standardni dijapazon. Ranije su imali i vrlo ukusan domaći sok od jabuke, ali on nažalost više nije u ponudi. Rade i dostavu, koju sam probala jednom kad se Milkman tek otvorio, i koliko se sjećam nije bila baš brza - ali to je bilo poodavno, možda su se popravili.

Usluga je ljubazna i prisna, ali profesionalna. Gospođa koja većinom radi (mislim da bi mogla biti vlasnica) voli da se našali sa gostima. 

Enterijerom preovladavaju zelena i narandžasta, detalja ima taman toliko da bude drugačiji ali ne kičast. Ima puno prozora, pa je baš ugodno svijetlo čak i u sumrak. U ljetnom periodu dostupna je i bašta, ali mislim da nema dovoljno hlada - no to tek kanim provjeriti. :) Zamjerka i Milkman-u ide za zapušenost, posebno jer je inicijalno koliko se ja sjećam bio reklamiran kao nepušački objekat, ali srećom većinom nije gužva pa se dim koliko-toliko može podnijeti.

Dodatne informacije:

Nema komentara:

Objavi komentar