5.4.12

Pane e pomodoro, mjesto za raju

Hljeb i paradajz. Jednostavan obrok, jeftin, hranjiv i osvježavajući. Talijanski. Odlično izabrano ime koje nosi restoran / pizzeria pane e pomodoro, čiji sam poprilično redovan gost. Prvi put sam na njega nabasala tražeći fino mjesto za popodnevnu kaficu i sendviče poslije šetnje Vilsom s prijateljicama. Otada sam ga koristila za nebrojene susrete s raznim prijateljima i poznanicima, ručkove u toku radnog vremena, brzinske večere ili popodnevne limunade u ljetnom periodu. 

Izbor hrane obuhvata talijansku kuhinju, sa domaćim kombinacijama (npr. bosanska pizza sa suhim mesom i sudžukom :)), mesna jela po narudžbi i dnevnu ponudu gotovih jela (ako je uhvatite u popodnevnim satima). Cijene su prosječne, enterijer ne pretjerano zanimljiv ali ugodan. Minus ide na glasnost muzike koja, ako vas zapadne mjesto ispod zvučnika, može biti poprilično iritirajuća. Ali zato veliki plus za veliki broj parking mjesta u okolini. Objekat doduše nema svoj parking, ali u 99% slučajeva uspjela sam naći slobodno mjesto - što zna biti vrlo korisno ako ste s autom a imate malo vremena na raspolaganju.

Usluga je tipična za raju, po principu ko da se znamo sto godina, što mi je moram priznati na početku malo išlo na živce, ali sad kad sam stalni gost mi se čak i sviđa.Nema komentara:

Objavi komentar