5.7.12

Moje blago sa Korčule

Ove godine putovanje na more je bilo svo u znaku prirode i prirodnih stvari. Ponosim se time što se za sedam dana nisam našminkala ni jedan jedini put, što sam jela uglavnom zdravu hranu, puno spavala, sunčala se samo u preporučljivim satima (i zamalo uspjela da nikako ne izgorim :)), šetala i plivala, općenito ostavila stres kod kuće i napunila se pozitivnom energijom i inspiracijom. 

S tim u skladu su i điđe koje sam ove godine donijela kao suvenire. 

Dalmatinski začin i kupovni arancini iz jedne fensi butige kojoj ću posvetiti poseban post za koji dan.

Školjke koje smo izronili i sakupili iz pijeska, odličan materijal za moje buduće čestitke.

Ulje gospine trave za lijepu kožu. I domaći arancini, duplo veći i duplo jeftiniji od onih kupovnih. Prava je šteta da se kod nas ne mogu kupiti neprskane narandže da i sama napravim ovaj ukusni slatkiš.

Maslinovo ulje - sa koprom za kuhanje i čisto za moje buduće kozmetičke čarolije. Eterično ulje od lavande, navodno visoke kvalitete. I ulje oraha. Također za domaću kozmetiku.

Bijeli čupavci kojima ne znam ime a koje sam ubrala pored auta dok smo se odmarali od žege u povratku. I grana bora i šišarka koji su nam doslovno pali na put. A ja vjerujem u znakove. :)

Ponekad, ako dopustimo, ljudi ili svakodnevnica nam ukradu uspomene prije nego što ih uspijemo potpuno upiti i pohraniti. Zato ove godine, iako sam se vratila sa odmora, pokušavam da još neko vrijeme zadržim onaj lijepi unutrašnji osjećaj, a nadam se da će mi moje blago sa Korčule, koje sam pomno i s ljubavlju prikupila, pomoći da oživim uspomene i onda kada izblijede. 
Nema komentara:

Objavi komentar