18.9.12

Rođendanska izložba škole keramike

Rado podržavam svaku originalnu, lijepu i korisnu ideju. Naročito ako dolazi iz naše sredine, jer znam iz iskustva kako je teško uopšte se usuditi osloboditi neku ideju u ovoj našoj inertnoj divljini punoj kriticizma i zavisti. A posebno zadovoljstvo mi priušte ideje koje pratim kako rastu, razvijaju se u pravi pravcati projekat i žive neki svoj potpuno novi smjer koji ni sami njihovi pokretači nisu mogli da zamisle na početku.

TAKO škola keramike i grnčarstva je jedna od takvih ideja. Ovih je dana proslavila svoj prvi rođendan. Iako sam, kao i u svim školama nakon srednje, bila kampanjac, osjećam je svojom. Jer ona, osim Tanji koja je nas polaznike učila tehnikama i strpljenju, blagosti i pozitivnom stavu, pripada na neki način i svima nama koji smo kroz nju prošetali sa svojim igrarijama.

Izložba koja je održana u Historijskom muzeju bila je skromna, a veličanstvena. Posvećena svima nama i onima koji žele da nam se pridruže. Za uspomenu ostaje katalog a ideja nastavlja da živi. Da joj rođendani koji dolaze donesu još mnogo svega pozitivnog i lijepog.


Nema komentara:

Objavi komentar