23.10.12

GuGu bazar

Odavno pratim rad gugutki, ali sam ih upoznala tek prije dvije sedmice, kad sam posjetila GuGu bazar, već ihajhajti po redu. Znam, znam, užasno kasnim sa postovima, i sad se sigurno pitate šta vas briga za neki bazar koji je prošao prije dvije sedmice? :)

Pa ono što je zanimljivo je da cure prikupljaju garderobu za nove bazare, a vrijeme je sređivanja ormara. Dakle, šta mislite o ideji da se zarovite i pronađete stvari koje više ne nosite, a lijepe su i očuvane i poklonite ih? Stvari će se zatim prodati na slijedećem GuGu bazaru, a novac će biti utrošen u neki od mnogobrojnih humanitarnih projekata koje gugutke organizuju.

A kad ormar počistite, sigurna sam da ćete skontati da vam treba i neki novi komad garderobe. Zašto onda ne biste svratili na bazar i potražili ga? :) Jeste da je malo zahmetli zaroviti se u gomilu stvari, ali kažu da se nađe odličnih odjevnih predmeta, posebno za djecu, a sve je vrlo jeftino. Kad već budete tamo, prigrizite nešto slatko i time podržite jednu samohranu majku. I kupite kakvu điđu na poklon prijateljici kod nekog od kreativaca koji se uvijek pridruže bazaru. Naravno, ne zaboravite da sve to spakujete u ceker, a ako nemate svoj, kupite ultra-mega-cool GuGu ceker. Jel neko brojao koliko je to levela činjenja dobra? :)

Zvučim kao reklama? Guilty as charged, ali ja reklamiram samo super stvari. I psihički se pripremam da se zarovim u sređivanje svog ormara, pa mi ovo dođe i kao dodatna samo-motivacija (jer, jelte, ne bi bilo fino da ne praktikujem i sama ono što propovijedam). :) 

Nema komentara:

Objavi komentar