20.10.12

kreARTivna subota u Mostaru

Prošle sam subote ustala, obukla se, skuhala kafu i nasula je u šolju-to-go, sjela u auto, pustila muziku i zaputila se put Mostara vođena željom da i uživo vidim kako izgleda ta kreARTiva. Naime, ekipa sa modamo portala ove je godine po drugi put organizovala kako ga oni zovu festival dizajna i umjetnosti. Ja bih to nazvala mega-điđarnicom. :)

Već ranije sam na fejsu zapikala omiljenje štandove, ali bilo je i nekih koje nisam primjetila dok se nisam zadala u obilazak. Evo favorita, fotografija i điđa koje sam pazarila.

Poyel, šarmantne slike od cvijetnih latica. Šteta što nijedna nije bila u bojama koje bi mi se uklopile u neki kutak. 

Glicerinski sapuni, ne sjećam se imena štanda, ali širili su predivne mirise po cijeloj prostoriji, baš onako kao što jedan od njih sada miriše u mom ormaru. :)

Cvita Kusic, šarene slike, magnetići i drveni bookmarci. Šta mislite šta je prevagnulo meni kao bookwormu?

Saida, prefinjene cvijetne ogrlice. Nisam doduše nijednu kupila, jer nemam pojma kako bih je iskombinovala, ali ako imate smisla za te stvari, preporučujem.

Veseli svijet, ljupki albumi za fotografije. Da još uvijek sakupljam hardkopije, definitivno bih zbavila jedan.

Zuzzy, igrarije u obliku nakita. Jednu sam uzela za na ruku.

M-art Mostar, razigrane i vesele Tilda slike. Zamalo sam kupila jednu.

AT suveniri, rađeni od gline i obojeni akrilnim bojama. Koja fenomenalna ideja! I kako krasni suvenirčići! Za uspomenu sam uzela samo jednu ružu, mada sam možda trebala i neku od blesavih zgradica.

Moa Baggeek, moderne, funkcionalne i nadasve zanimljive torbe. Naručila jednu za kasnije.

Arrel, prirodna kozmetika s dušom. Propitala (čisto da se malo pravim važna jer se razumijem u temu :D) i naučila par novih trikova. U nedostatku sastojaka da pravim svoju, rado sam se snabdjela ovom kupovnom a prirodnom kozmetikom.

Libelle Nakit, sve i svašta od drveta. Dokaz da par može zajedno napraviti super stvarčice! :) Ne znam šta još da kažem osim: Kad porastem želim biti Libelle! :)

Puce Torbe, torbe i pregače od pamuka, sa ultra-cool porukama. Svaka čast curama. Kad porastem želim biti Libelle i Puce! :D    

Bilo je zaista inspirativno proći između štandova, razgovarati sa izlagačima, doživjeti tu ogromnu količinu pozitivne kreativne energije. Nakon šetnje po mostarskom suncu i ručka Kod Mehe, još sam svrnula do Obija po par novih biljčica (da, postala sam ovisnica o biljčonijima) i zaputila se u sumrak kući puna novih ideja, razmišljajući kako bi bilo da se iduće godine pridružim ovoj ekipi...
Nema komentara:

Objavi komentar