3.10.12

krompir.ba - Organsko, a naše

Jeste li čuli za krompir.ba i njihovu Zelenaru? Za 20KM na kućnu adresu ljubazni vam momci dostave kartonsku kutiju punu domaćeg, organski uzgojenog povrća.

Namjerno nisam napisala recenziju odmah nakon prve narudžbe, iako sam imala ogromnu želju da to učinim. Da ne bude da ih prerano nahvalim. No sada, nakon par mjeseci i otprilike 5 Zelenara, mislim da mogu da kažem da sam oduševljena! I sama sam imala ideju da se počnem baviti nečim sličnim, s tim da se moje zvalo dat ću otkaz i ići prodavati jabuke na pijaci. :D Šalu na stranu, ozbiljno sam razmišljala o tome par mjeseci, prvenstveno jer sam željela riješiti svoj vlastiti problem nedostatka kvalitetnog, ukusnog, svježeg i zdravog povrća, ali nisam imala hrabrosti da se uhvatim u koštac sa svim problemima koje sam identificirala u ovom poslu. Tako mi je drago da neko jeste, i to na tako profesionalan način, a opet s toliko duše!

Krompir, paradajz, krastavac, tikvice, luk, patlidžani, paprike, mrkva, peršun, kopar, metvica. To su neke od biljaka kojih se sjećam da su se našle u mojim Zelenarama. Povremeno se mogu naručiti i sokovi, sve jedan bolji od drugog. Uvijek brzno nestanu, pa sam se ja naučila da ih odmah naručim više. :) 

Najbolje od svega je što osim što jedem (i pijem) zdravo, pomažem razvoj bosansko-hercegovačke poljoprivrede. Dajem hljeb našim ljudima, što reko narod. Nadam se da će ovakvih stvari biti sve više.

Šta još da kažem, osim probajte i uvjerite se sami. Prijatno!
Nema komentara:

Objavi komentar