12.11.12

Barhana, lounge po bosanski

Davno prije nego što su ova lounge mjesta postala popularna, mi u Bosni imali smo merak. Barhana je mjesto za merak - bilo da se radi o onom jutarnjem pod nazivom da popijem kahvu s merakom, popodnevnom da ohanem od vrućine i vreve i pojedem nešto dobro, ili večernjem da posjedim s ljudima malo

Moram priznati da unutrašnjost i ne volim previše, iako ima jako puno šarma, za romantičnu večeru u dvoje, manje druženje s prijateljicama ili veću grupu koja slavi rođedan ili nešto slično. Pogodit ćete: previše je zapušeno. :D Bašta je mjesto gdje sam kod kuće. Tu mi fali jedino malo više biljaka.

Sve je uređeno u nekom nazovimo ga rustikalnom stilu, vidi se da je detaljima posvećena pažnja iako je ona usmjerena upravo na to da izgleda kao da se sve sasvim slučajno baš tako posložilo (ako se zbilja sasvim slučajno baš tako posložilo, onda svaka čast :)). Prostor je ograničen, pa se maksimalno koristi, ali nemate osjećaj pretrpanosti nego kao da sve baš tu pripada. Jastučići, cvijeće i lampe u prozorskim oknima, nasječena drva ispod stolica.

Hrana je kombinacija bosanske i mediteranske, a znam da na prvoj stranici menija ima i čitava priča o tome zašto baš Barhana, ali u ovom trenutku nikako ne mogu da je se sjetim. :( Cijene srednje, malo naginju prema visokim, što je očekivano za Baščaršiju. Moja preporuka za ručak: lazanje. Nemaju ness čokoladu, ali cappuccino je prihvatljive kvalitete.

Mjesto sa pričom, baš onakvo kakva volim.Nema komentara:

Objavi komentar