7.11.12

U poljima vjetrenjača, Bela Vida

Sjećate se priče o Bela Vidi? Oduševila me ta priča taman nekad kad sam ja počela pisati buchkurish a Bela Vida se otvorila. Pratila sam ih u stopu, ili su oni pratili mene. Kako? Prva izložba Korakom španske salse desila se dok sam ja još uvijek prizivala svoje uspomene iz Andaluzije, svaki dan po mrvicu. Ljetos su imali izložbu Ljepota masline u italijanskom fonu, a ja sam putovala u Veneto. Naziv ovomjesečne postavke opet mi je izmamio osmijeh na lice: U poljima vjetrenjača, to mora da ima veze sa Holandijom iz koje sam se upravo vratila! :D

Protumačila sam to sebi kao svojevrstan znak da je vrijeme da napokon i uživo zaronim u svijet tog lijepog života i upoznam nekoga iz ekipe. U galeriji me dočekala Belma i priuštila mi pravu privatnu izložbu, pojasnila sve detalje koji su me zanimali i odgovorila na radoznala pitanja.

I sada, nakon više od pola godine rada, Bela Vida ima u mom srcu isto mjesto kao i kada je počela kao realizacija simpatične ideje koja me inspiriše na uređenje vlastitog doma. Nisam kupila ništa, ali sam pokupila ideje :D i kontakte, a evo detalja o Poljima vjetrenjača koje vam preporučujem da pogledate i uživo (postavka je aktuelna do oko 15. novembra).

Philips-ove čarolije sa svjetlom - ambi light lampe, svijeće, vaze, podmetači za čaše - ta se ljepota mora doživjeti da bi se pojmila. Ja već nekoliko godina posjedujem jedan primjerak i vrijedio je svake marke (čime hoću da kažem da su điđe skupe :D). Ako ništa, ovo je jedinstvena prilika da se sve to pogleda uživo (ne vjerujem da bi ijedan prodavač imao strpljenja da vam sve pokaže na način na koji je to učinila Belma :)).

Oshyosh sa otkačenom Home linijom. Kuhanje sada može biti ne samo zanimljivo nego i blesavo! Mnooogo mi se svidio platneni list.

Šarene slike, udobni namještaj, kamin i rasuta jesen koja viri iz ćoškova. Vjerujem da je po danu ugođaj još ljepši, mada je meni večernji obilazak osigurao puni doživljaj boja Philips-ovih čarobnih lampi.

Bela Vida ekipa može uraditi i kompletno projektovanje i uređenje vašeg doma, do najsitnijih detalja, od kojih ljudi obično na kraju odustanu zbog umora, kako kaže Belma. Meni je i inspiracija već dovoljno detaljna. A vi proberite. :)


Nema komentara:

Objavi komentar